Openingstijden

Ma  Gesloten

Di    8:30 - 18:00

Wo  8:30 - 18:00

Do   8:30 - 20:00

Vr    8:30 - 18:00

Za   8:30 - 17:00

Zo   Gesloten

Klik hier voor uitzonderingen
Bel ons 013-580 1716
Mail ons dumont@guillvandevenfietsen.nl

Popometer

Popometer

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Bij sommigen is dit zelfs zo erg, dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Dat is jammer, want zadelpijn is niet nodig. Kom langs en doe een zadelmeting, een zadelmeting kan de optimale zadelbreedte berekend worden. Dit unieke concept heeft zich de afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting van deze zeer individuele maat een goed zadel aan te schaffen. Daarmee voorkom je pijn, ook bij lange ritten.

De zadelmeting meet de afstand tussen de twee zitbeenderen. Dat zijn de twee onderste botten van het bekken. Om geen zadelpijn te krijgen, is het belangrijk dat het zadel zodanig is afgesteld dat je precies op deze twee botten zit. De druk zit dan op de juiste plek en dan worden omliggende zenuwen en pezen niet belast. Is het zadel te smal of bijvoorbeeld te zacht dan kunnen deze afknellen. En dat veroorzaakt zadelpijn.

Hoe werkt deze meting?

Je gaat op de popometer stoel met druk-board zitten. Hierdoor worden de zitbeenderen duidelijk zichtbaar op het druk-board (kleding mag gewoon aangehouden worden tijdens de meting). De afdrukken van de zitbeenderen worden vervolgens met een stift gemarkeerd en op de lasermodel geplaatst. Met de lasermodule worden nu de drukpunten gefixeerd en met behulp van een sjabloon kan de afstand tussen de zitbeenderen bepaald worden. De gegevens worden verwerkt in de computer, gecombineerd met een aantal feiten over jouw fietsgedrag zoals: afstand die je meestal aflegt en de zithouding. Daarna krijg je advies over welk type zadel het beste bij je past. De maat en de hardheid worden bepaald en vervolgens komen wij met het geschikte zadel.

Fiets je vaker, de meeste hebben dan baar bij een harder zadel. Fiets je maar af en toe, dan is het wellicht fijner om een zachter zadel te nemen. Daarnaast is ook de neus van het zadel belangrijk. Een verlaagde neus geeft extra comfort en voorkomt hinderlijke druk in het kruis bij mannen of rond het schaambeen bij vrouwen

SQlab

SQlab is dé specialist op het gebied van ergonomische fietsaccessoires. Omdat ieder mens uniek is, ontwikkelt SQlab o.a. fietszadels, handvatten en inlegzolen in verschillende maten aan. Door verschillende meetmethodes (ook voor handvatten en inlegzolen) vindt u de juiste fietsaccessoires voor iedere klant. Neem ook eens een kijkje op www.sq-lab.com