Openingstijden

Ma  Gesloten

Di    8:30 - 18:00

Wo  8:30 - 18:00

Do   8:30 - 20:00

Vr    8:30 - 18:00

Za   8:30 - 17:00

Zo   Gesloten

Klik hier voor uitzonderingen
Bel ons 013-580 1716
Mail ons dumont@guillvandevenfietsen.nl

Fiets op maat

Fiets op maat Guill vd Ven

Iedereen is anders en iedereen heeft andere eisen voor een fiets. Wij bij Guill. v.d. Ven zijn erin gespecialiseerd om de perfecte fiets aan te meten. Door de bodyscan te doen bij ons in de winkel, kunnen we de fietsen bepalen die bij je past en zal op maat worden afgesteld.

Een fiets op maat met de Guill vd Ven Bodyscan
Wilt u ook comfortabel fietsen?

Ergonomie en fietsen
Veel mensen met gewrichts- en rugproblemen bewegen te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste houding kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.
Zitpositie en frame geometrie
Kijk bij aankoop van een fiets niet alleen naar de kleur, of de framemaat. Maar let vooral op de frame geometrie. Die is per model verschillend en heel belangrijk. De frame geometrie is namelijk van invloed op jou zitpositie (rechtop, iets voorovergebogen of zeer sportief).

Met het Guill. v.d. Ven bodyscanning systeem vind je de fiets die het beste bij je past

Veel mensen vragen zich af welke maat fiets ze nodig hebben. De framemaat zegt echter niet alles. Ook belangrijk is welk model fiets geschikt voor jou is. En wat is de beste zithouding, zodat de klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën voorkomt? Daar hebben veel Bike Totaal winkels het perfecte meetsysteem voor. Bodyscanning is een innovatief meetsysteem dat in samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten is ontwikkeld. Hiermee meet de vakman je snel op, zonder dat je daarbij wordt aangeraakt!

Wat wordt er precies opgemeten?

Vijf punten van het lichaam worden gescand zonder dat je hierbij aangeraakt wordt:
– lichaamslengte
– schouderbreedte
– schouderhoogte
– bekkenkamhoogte
– vuisthoogte

De vakman vraagt je ook naar jou persoonlijke voorkeuren:
– Waar ga je de fiets voor gebruiken?
– Aan welke eisen moet de fiets voldoen?

Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens. Guill vd Ven adviseert je dan over het type fiets dat het meest geschikt voor jou is. Afhankelijk van het type fiets berekent het meetsysteem de juiste stand  van:
– het stuur
– het zadel
– de pedalen
– de handvatten.

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe je optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling; de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

Met dit professionele advies wordt voor jou de best passende fiets uitgezocht. De fiets wordt daarna op juiste zitpositie afgesteld, zodat je heerlijk kunt genieten van vele comfortabele kilometers fietsplezier!

Extra lage instap fietsen

Wij van Guill. v.d. Ven hebben ook diverse fietsen in het assortiment met een extra lage instap. Een lage instap zorgt ervoor dat je veel gemakkelijker op de fiets kan stappen, dit verhoogd het gebruiksgemak en de veiligheid. Fietsen wordt weer leuk en de angst om te vallen, zal minder worden, gezien het feit je veel gemakkelijker af kan stappen wanneer dit nodig mocht zijn. Kijk voor meer informatie over fietsen met een lage instap op de website van Lintech en Van Raam.

Meer informatie? Neem contact op door een mail te sturen naar dumont@guillvandevenfietsen.nl of bel naar 013-580 17 16.
Natuurlijk mag je ook gezellig langs komen in de winkel!