Openingstijden

Ma  Gesloten

Di    8:30 - 18:00

Wo  8:30 - 18:00

Do   8:30 - 20:00

Vr    8:30 - 18:00

Za   8:30 - 17:00

Zo   Gesloten

Klik hier voor uitzonderingen
Bel ons 013-580 1716
Mail ons dumont@guillvandevenfietsen.nl

Geen zadel pijn

geen zadelpijn met enjoy zadels

Doe de zadelmeting bij Guill. v.d. Ven en voorkom zadelpijn. Het zadel wat voldoet aan de meetresultaten zal worden aanbevolen. Fietsen moet een plezier zijn en geen pijn veroorzaken.

Wat is zadelpijn en hoe voorkom je dit?

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Soms zelfs zo erg dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Door een verkeerd zadel – bijvoorbeeld te smal of te zacht – worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten belast. Dan kunnen deze afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn. Kies daarom een fietszadel dat bij jou past. Ook de stand van het zadel is belangrijk, zodat je precies op de twee zitbotten zit. De druk zit hierdoor op de juiste plek. Met een goed passend zadel fiets je gegarandeerd zonder zadelpijn. Hoe lang de rit ook duurt!

Op maat gemaakt
enjoy bekken

Voor fietsplezier met een perfect passend zadel en het hoogste comfort adviseren wij je altijd op basis van een nauwkeurige zadelmeting: we kijken naar jouw persoonlijke fietsgewoonten en zorgen ervoor, dat de breedtemaat past bij je lichaamsbouw. Onze door onze Enjoy getrainde vakmensen gebruiken hiervoor geavanceerde zadeladviessoftware, waarmee onder meer de afstand tussen de zitbotjes wordt bepaald.

Afgestemd op gebruik

Enjoy zadels zijn er in verschillende vormen, diktes, breedtes en materialen, afgestemd op uiteenlopende gebruikerseisen. Voor de dagelijkse korte ritten waarbij je relatief rechtop zit, is ons Comfort zadel bijvoorbeeld bijzonder geschikt. En trek je er geregeld als wielrenner op uit, dan geven onze Racing modellen jou de juiste ergonomisch-sportieve zithouding.

Dynmische drukverlaging

Door de dynamische eigenschappen van de Enjoy zadels kan het vlakke zitgedeelte van het zadel onder de zitbotjes licht meeveren, waardoor er per trapbeweging minder druk op de zitbotjes ontstaat. We verwerken in onze zadels verschillende oplossingen, zoals dual density in de zadelschaal en/of een zadelrails-zadelschaal verbinding die dynamisch kan meeveren.

Zuurstofdoorvoer

De lage zadelneus en de speciale ergonomische verlaging in het Enjoy zadel verminderen de druk op het kruis, stimuleren de zuurstofdoorvoer en zorgen voor ventilatie tijdens het fietsen.

Gemaakt voor je zithouding

Enjoy zadels zijn er voor iedere zithouding. Aan de hand van een meting adviseren wij je over de voor jou optimale zadelbreedte. Hierbij houden we zowel rekening met de zithouding als met de afstand tussen de zitbotjes. Door de grip spots zorgen wij ervoor dat je niet naar voren schuift.

Geoptimaliseerd oppervlak

Enjoy zadels worden ontworpen om jou een plezierige fietservaring te bezorgen. Juist daarom hebben wij gekozen voor zadels met verschillende aan het gebruik aangepaste hardheden, veelal harder dan veel consumenten gewend zijn. Het voelt misschien even anders, maar je zult merken dat juist een stevig zadel meer ondersteuning geeft en daardoor minder druk veroorzaakt. En dat verhoogt het fietsplezier!

Optimale ondersteuning

Enjoy zadels worden ontworpen om je een plezierige fietservaring te bezorgen. Juist daarom hebben wij gekozen voor zadels met verschillende aan het gebruik aangepaste hardheden, veelal harder dan veel consumenten gewend zijn. Het voelt misschien even anders, maar je zult merken dat juist een stevig zadel meer ondersteuning geeft en daardoor minder druk veroorzaakt. En dat verhoogt het fietsplezier!

Compacte hoogte

Enjoy zadels bieden maximaal comfort en zijn tegelijkertijd compact opgebouwd. Dit is te danken aan slimme nieuwe productiemethodes als vacuümtechnologie, waarmee wij met een royale padding toch de zadelhoogte kunnen beperken. Goed voor een ergonomische zithouding en een betere afstand tussen zadel en pedaal.

Waterproof

Enjoy zadels zijn water- en weerbestendig en gebaseerd op geavanceerde vacuümtechnologie. De hoogwaardige materialen en de afwezigheid van stiknaden verzekeren je van dagelijks fietsplezier in weer en wind.

Anti-zweet

Enjoy zadels hebben een eersteklas zadeldek dat over ademende kwaliteiten beschikt. De padding van hoogwaardig foam zorgt voor het nodige comfort, zelfs onder warme, zonnige, zomerse omstandigheden. Daarmee hebben onze zadels een grote voorsprong op gelzadels: foam wordt niet warm en voorkomt overmatig transpireren.

Fietsplezier

Voor fietsplezier met een perfect passend zadel en het hoogste comfort adviseren wij je altijd op basis van een nauwkeurige zadelmeting: we kijken naar jouw persoonlijke fietsgewoonten en zorgen ervoor, dat de breedtemaat past bij jouw lichaamsbouw. Onze door onze Enjoy getrainde vakmensen gebruiken hiervoor geavanceerde zadeladviessoftware, waarmee onder meer de afstand tussen de zitbotjes wordt bepaald.
Indien je na de zadelmeting beslist om het zadel aan te schaffen (richtprijs € 69.95-€ 79.95 afhankelijk van de meting) is de zadelmeting uiteraard GRATIS. Jouw nieuwe zadel wordt gemonteerd en we stellen dan ook meteen de fiets geheel af op uw lichaamsbouw en hoogte.Wil je er liever nog even over nadenken, geen probleem. De kosten zijn dan € 15.00 en worden weer in mindering gebracht als je toch besluit het zadel aan te schaffen (binnen 2 weken en tegen inlevering van het zadel rapport/meting).

Meer informatie? Neem contact op door een mail te sturen naar dumont@guillvandevenfietsen.nl of bel naar 013-580 17 16. Natuurlijk mag je ook gezellig langs komen in de winkel!