ACTIE!! Nu bij aanschaf van een uit voorraad leverbare elektrische Bimas fiets een jaar lang ALL RISK-verzekering (incl. pech-onderweg-hulp) GRATIS!!

Zadels

Een fiets kan natuurlijk niet zonder een zadel. Het is belangrijk dat u geen last krijgt van pijn door het zadel waar u op zit.

Ontdek de zadels van Guill. van de Ven en doe de unieke zadelmeting zodat ook u een zadel heeft wat het beste bij u past.

 

fietszadel

Buiszadels

Ontdek de verschillende buiszadels voor dames- en herenfietsen die wij in ons assortiment hebben.

Een Azor buiszadel wordt rechtstreeks op het frame gemonteerd (indien het juiste frame is geselecteerd bij aankoop) dus extra stevig. De buiszadels worden compleet geleverd met voetsteuntjes en praktische stevige jasbeschermers voor op het voorwiel.

 

Popometer

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Bij sommigen is dit zelfs zo erg, dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Dat is jammer, want zadelpijn is niet nodig. Wanneer u langs komt bij ons in de winkel, kunnen wij een zadelmeting met u doen. Met een zadelmeting kan de optimale zadelbreedte berekend worden. Dit unieke concept heeft zich de afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting van deze zeer individuele maat een goed zadel aan te schaffen. Daarmee voorkomt u pijn, ook bij lange ritten.

De zadelmeting meet de afstand tussen de twee zit beenderen. Dat zijn de twee onderste botten van het bekken. Om geen zadelpijn te krijgen, is het belangrijk dat het zadel zodanig is afgesteld dat u precies op deze twee botten zit. De druk zit dan op de juiste plek waardoor de omliggende zenuwen en pezen niet belast worden. Is het zadel bijvoorbeeld te smal of te zacht dan kunnen deze zenuwen en pezen afknellen wat zorgt voor zadelpijn.

 

Hoe werkt deze meting?

U gaat op de popometer (ook wel zadelmeting genoemd) stoel zitten waar een druk-board op zit. Door hierop te gaan zitten, worden de zit beenderen duidelijk zichtbaar op het druk-board (kleding mag gewoon aangehouden worden tijdens de meting). De afdrukken van de zit beenderen worden vervolgens met een stift gemarkeerd en op de lasermodel geplaatst. Met de lasermodule worden nu de drukpunten gefixeerd en met behulp van een sjabloon kan de afstand tussen de zit beenderen bepaald worden. De gegevens worden verwerkt in de computer, gecombineerd met een aantal feiten over uw fietsgedrag zoals de afstand die u meestal aflegt en wat uw zithouding tijdens het fietsen is. Daarna krijgt u advies over welk type zadel het beste bij u past. De maat en de hardheid worden bepaald en vervolgens komen wij met het geschikte zadel.

Fietst u vaker, de meeste hebben dan meer aan een harder zadel. Fietst u maar af en toe, dan is het wellicht fijner om een zachter zadel te nemen. Daarnaast is ook de neus van het zadel belangrijk. Een verlaagde neus geeft extra comfort en voorkomt hinderlijke druk in het kruis bij mannen of rond het schaambeen bij vrouwen.

 

SQlab

SQlab is dé specialist op het gebied van ergonomische fietsaccessoires. Omdat ieder mens uniek is, ontwikkelt SQlab o.a. fietszadels, handvatten en inlegzolen in verschillende maten aan. Door verschillende meetmethodes (ook voor handvatten en inlegzolen) vindt u de juiste fietsaccessoires voor iedere klant. 

 

Enjoy

De zadels van Enjoy zijn in verschillende vormen, diktes, breedtes en materialen, afgestemd op een uiteenlopende gebruikerseisen. Voor de dagelijkse korte ritten waarbij u relatief rechtop zit, is ons Comfort zadel bijvoorbeeld bijzonder geschikt. 

Daarnaast hebben wij ook zadels van BBB en Selle Royal.

Kom langs in de winkel en ontdek ons assortiment aan zadels

 

LET OP: Wanneer u een zadelmeting wilt laten uitvoeren dient u hier een afspraak voor te maken! Bel of mail ons voor het maken van een afspraak. Uiteraard kunt u ook langs komen in de winkel om samen met ons een afspraak in te plannen.

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.