ACTIE!! Nu bij aanschaf van een uit voorraad leverbare elektrische Bimas fiets een jaar lang ALL RISK-verzekering (incl. pech-onderweg-hulp) GRATIS!!

Fiets op maat

Iedereen is anders en iedereen heeft andere eisen voor een fiets. Wij bij Guill. van de Ven zijn erin gespecialiseerd om de perfecte fiets aan te meten.

Fiets op maat | Guill van de Ven

Ergonomie en fietsen

Veel mensen met gewricht- en rugproblemen bewegen vaak te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing hiervoor, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste houding kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.

 

Zitpositie en frame geometrie

Kijk bij aankoop van een fiets niet alleen naar de kleur van een fiets, maar let vooral op de frame geometrie. Die is per model verschillend en heel belangrijk. De frame geometrie is namelijk van invloed op je zitpositie. Zit je rechtop, iets voorovergebogen of zeer sportief op een fiets?

hoge fiets

 

Welke fiets past bij jou?

Veel mensen vragen zich af welke maat fiets ze nodig hebben. De framemaat zegt echter niet alles. Ook belangrijk is welk model fiets geschikt voor jou is. En wat is de beste zithouding, zodat je de klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën voorkomt? Bij ons in de zaak gaan we zelfs tot dames 67cm en de heren tot 73cm. Maar ook lage/kleine fietsen met bijvoorbeeld 26″ wielen, speciaal voor jou op maat gemaakt en van uitzonderlijke kwaliteit van het merk AZOR.

 

Wij vragen je naar jouw persoonlijke voorkeuren:
– Waar ga je de fiets voor gebruiken?
– Aan welke eisen moet de fiets voldoen?

Deze informatie wordt dan gecombineerd met de juiste keuze van fiets. Guill. vd Ven adviseert je dan over het type fiets dat het meest geschikt voor jou is. Afhankelijk van het type fiets kijken we samen de juiste stand van:
– het stuur (naar keuze)
– het zadel (kan evt aangemeten worden dmv ons unieke zadelmeetsysteem)
– de pedalen (ook te verkrijgen met speciale as lengtes voor mensen met kleine of hele grote voeten)
– de handvatten (ergonomische en zodanig gevormd om het tintelenvan de handen tegen te gaan,verkrijgbaar in div maten)

Niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe je optimaal op de fiets zit, maar ook de juiste ergonomische instelling; de hoogte van het zadel, het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Met dit professionele advies wordt dan de best passende fiets uitgezocht. De fiets wordt daarna op de juiste zitpositie afgesteld zodat je heerlijk kunt genieten van vele comfortabele kilometers fietsplezier!

Dé fietsenspecialist van Tilburg

Bij Guill van de Ven hebben we 650m2 aanbod aan de mooiste fietsmerken. Zo verkopen wij een groot assortiment aan fietsen van Azor, Avalon en vele andere A-merken. Ook voor uw nieuwe e-bike, mountainbike of bakfiets kunt u langskomen in onze winkel in Tilburg. 

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.