ACTIE!! Nu bij aanschaf van een uit voorraad leverbare elektrische Bimas fiets een jaar lang ALL RISK-verzekering (incl. pech-onderweg-hulp) GRATIS!!

Een fiets leasen, zakelijk of privé

Fietsen is niet alleen gezonder, maar ook veel beter voor het milieu. Hoe meer fietsers, hoe beter dus. Leasen zorgt ervoor dat een fiets betaalbaar is voor iedereen. Je kunt op twee manieren leasen: zakelijk of privé. Wij leggen de mogelijkheden aan u uit. Of bereken direct in onze calculator de maandelijkse kosten voor het leasen van een ebike. 

Lease Calculator

Fietsen leasen | Guill van de Ven | Tilburg

Privé een fiets leasen

Privé een fiets leasen kan op twee verschillende manieren: operational lease en financial lease.

 

Operational lease

Bij deze lease ben je zelf geen eigenaar. Je betaalt maandelijks een bedrag om gebruik te maken van je fiets. Wanneer je stopt met leasen, lever je de fiets ook weer in. Binnen deze lease kun je gebruik maken van twee opties.

  1. Netto operational lease: bij deze vorm zitten alleen verzekeringen en onderhoud in de prijs inbegrepen.
  2. Full operational lease: hierbij krijg je extra services zoals vervangingen, verzekeringen, slijtage en pechhulp.

Financial lease

Bij financial lease koop je wel zelf je fiets. Je betaalt dan maandelijks een bedrag en uiteindelijk is de fiets van jou. Bij deze lease kun je geen gebruik maken van de full operational lease of de netto operational lease. Alle omkosten zijn voor eigen rekening.

 

Zakelijk een fiets leasen

Vanaf 1 januari 2020 zijn de regelingen voor een zakelijke lease verbeterd om zo meer mensen te stimuleren om te gaan fietsen. Er zijn drie mogelijkheden die een werkgever kan geven voor het leasen van een fiets: zakelijk leasen, werkkostenregeling of renteloze lening.

Zakelijk leasen: operational lease of financial lease

Als je ook een leaseauto hebt dan is de beste optie om voor een operationele lease te gaan. Bij deze lease zitten extra services zoals verzekeringen, pechhulp, slijtage en vervangingen inbegrepen. Als je geen leaseauto hebt dan kun je kiezen uit de opties financial of operational lease, zoals hierboven beschreven staat.

Werkkostenregeling

Een andere optie is de werkkostenregeling, die vaak in het fietsplan van je werkgever te vinden is. Bij deze lease wordt het bedrag van de fiets verrekend met je brutoloon.

Renteloze lening

De laatste optie is waarbij de werkgever de fiets voor jou koopt. Jij betaalt het aankoopbedrag terug zonder rente. Onderling spreek je zelf af in hoeveel termijnen je dat doet.

 

Meer informatie? Genoeg mogelijkheden om toch een fiets te kopen, zonder gelijk een groot bedrag neer te leggen. Wil je advies over de best passende fiets voor jou? Kom langs in onze winkel en krijg een advies op maat.

Dé fietsenspecialist van Tilburg

Bij Guill van de Ven hebben we 650m2 aanbod aan de mooiste fietsmerken. Zo verkopen wij een groot assortiment aan fietsen van Azor, Avalon en vele andere A-merken. Ook voor uw nieuwe e-bike, mountainbike of bakfiets kunt u langskomen in onze winkel in Tilburg. 

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.