Tips van de vakman
Onze tip om uw fiets schoon te houden
Een aantal tips over hoe u uw fiets het beste kunt beveiligen
- Zet je fiets altijd op slot wanneer je hem niet gebruikt. Bij voorkeur met een ringslot én een ketting of kabelslot waarmee u de fiets aan een vast object zoals een fietsenrek of lantaarnpaal vast zet. Let er op dat dit object ongeveer even sterk is als je slot!
- Gebruik een ART-goedgekeurd slot, deze voldoet aan de zwaarste veiligheidseisen en wordt geëist door de verzekeringsmaatschappij.
- Bevestig het slot zo hoog mogelijk (zonder ondergrond is het lastiger erop te slaan of met een betonschaar te openen) en zorg ervoor dat het slot goed zichtbaar is.
- Maak je fiets met het frame en het voorwiel aan een vast object vast, zoals een hek of fietsenrek. Als dieven dan met het slot gaan draaien, molesteren ze het wiel waardoor de fiets minder goed te verkopen is.
- Zet je fiets nooit alleen aan het voorwiel vast. Dan draaien dieven het voorwiel los en nemen ze de rest van de fiets mee.
- Parkeer je fiets zo dat hij goed zichtbaar is. Als je ‘s avonds parkeert zorg er dan voor dat hij op een goed verlichte plaats staat.
- Veel dieven zijn gespecialiseerd in één soort slot. Gebruik daarom twee of drie verschil-lende sloten, bijvoorbeeld een ringslot en een kettingslot. Dit werkt bovendien vertragend.
- Bekijk of je garage of schuur genoeg beveiligd is tegen inbraakpogingen.
- Elke fiets heeft zijn eigen, specifieke kenmerken (bv. een krasje ergens). Leg zulke speciale kenmerken vast want, hoe klein ze ook zijn, ze kunnen in het ergste geval altijd helpen bij de identificatie van je fiets.
- Schrijf het framenummer van je fiets op, dit is een uniek nummer waaraan je fiets kan worden herkend. Dit nummer staat vaak boven de voorvork of onderop de trapas. Bikefactory.nl houdt deze framenummers niet bij. Dus je bent zelf verantwoordelijk voor het noteren van dit nummer. Wat je ook kunt doen is een foto maken van het nummer en deze bewaren op de computer. Zo kun je hem altijd terugvinden.
- Mocht je fiets toch nog gestolen worden (vooral damesfietsen en mountainbikes zijn populair), doe dan aangifte bij de politie. Dit kan een volgend ‘slachtoffer’ voorkomen!
Hoe zorg ik voor de juiste bandenspanning? Hier een aantal tips!
Veel mensen realiseren zich niet dat een fietsband behoorlijk hard moet worden opgepompt. Afhankelijk van het merk én de type band, moet er minimaal 3,5 tot 4,5 bar in. Dit staat ook op de zijkant van uw band aangegeven.
Wanneer u band hard is, heeft dit een aantal voordelen:
- de fiets rijdt een stuk lichter
- de band gaat minder snel lek
- de band gaat langer mee
- een betere wegligging tijdens de afdaling
Het enigste nadeel is weer, dat de fiets minder comfortabel rijdt. Omdat er minder gewicht op het voorwiel rust, kunt u de voorband wat minder hard oppompen zodat uw stuur minder trilt.
Hoe weet u hoeveel druk er in een band zit?
De meeste mensen zullen in hun banden knijpen. Laat hem eens tot 4 of 5 bar oppompen en knijp dan eens. U zult merken dat de band nauwelijks indeukt! Zo hard hoort hij dus te zijn. Nadat wij zelf onderzoek hebben gedaan, kwamen wij erachter dat wij 30 keer moeten pompen, met een standaard toerband en een lange pomp, om 1 bar te krijgen. Om 4 bar te krijgen, moet je dus 120 keer pompen!Wanneer u een kleinere en/of een mini pomp heeft, dan gaat dat natuurlijk meer zijn!
Bij de aankoop van een nieuwe fiets krijgt u altijd twee sleutels mee. Raakt u een fietssleutel kwijt, bestel dan gelijk een nieuwe sleutel. Het is niet alleen altijd handig om een extra fietssleutel te hebben maar als de fiets wordt gestolen, heeft u 2 originele sleutels nodig voor de verzekering.
Wilt u direct genieten van een nieuwe tweewieler bij Style Cycles, maar komt het u niet gelegen om het volledige bedrag ineens te betalen? Kies dan eenvoudig voor gespreid betalen met SprayPay. Zo rijd jij bijvoorbeeld al op een nieuwe elektrische fiets vanaf €49,95 euro per maand, of een gebruikte fiets vanaf €9,- per maand!